Siirry sisältöön
Pehmeitä materiaaleja eri väreissä

Palvelut

Hyvä suunnittelu vähentää kalliita virhehankintoja ja luo tyylikkään, toimivan kokonaisuuden. Työ aloitetaan tutustumalla kohteeseen paperilla, sähköisesti tai paikan päällä. Ensimmäisessä tapaamisessa pohdin yhdessä asiakkaan kanssa, mitkä ovat projektin reunaehdot - aikataulu, budjetti ja suunnittelutoiveet. Keskustelujen yhteydessä käydään läpi projektin luonne ja laajuus. Samalla otetaan keskusteluun mukaan mahdollisemman aikaisessa vaiheessa myös projektissa tarvittavat muut suunnittelijat ja työn toteuttava taho.

Suunnittelun osa-alueet

1. Tilasuunnitelma

Työ aloitetaan tutustumalla kohteen arkkitehtuuriin ja itse tilaan. Käyn yhdessä asiakkaan kanssa läpi toiveet tilan suunnittelun suhteen. Tavoite on auttaa ratkaisemaan mahdolliset toiminnallisuuteen liittyvät haasteet, sekä optimoida tilan käyttömukavuus. Pohjakuvaa, työkuvia ja projektioita työstän 2D-ohjelmalla.

2. Väri- ja materiaalisuunnitelma

Pintamateriaali- ja värisuunnitelma muodostavat kohteen kehykset. Materiaalien määrittelyssä käydään läpi kohteen vaatimukset ja käyttäjäryhmät, sekä käytön aste. Myös väreissä huomioidaan pieteetillä tilan käyttäjät ja mahdolliset graafiset ohjeistukset.

3. Kalustesuunnitelma

Kalustemäärittely tehdään tilaajan asettamien reunaehtojen ja toiveiden mukaisesti. Laadin myös tarjouspyynnöt asiakkaan puolesta, mikäli niin sovitaan. Jos kohteeseen ei löydy haluttuja kalusteita, suunnittelen tarvittaessa tuotteet yhdessä puusepän kanssa. Silloin teen kalusteista 2D-kuvat tätä vaihetta tukemaan, sekä valitsen kalusteen materiaalit.

4. Tekstiilisuunnitelma

Tekstiilit viimeistelevät suunnittelukokonaisuuden ja ovat se kuuluisa kirsikka kakun päällä. Määrittelen kohteen tekstiilit suunnitelman pohjalta, käyn tarvittavilla mittakäynneillä yhdessä yhteistyötahojeni kanssa, sekä pyydän asiakkaalle tarjoukset valituista tuotteista.

5. Valaistussuunnitelma

Valo ja varjo ovat hyvinvointimme ja onnistuneen suunnittelun peruspilareita, eikä toista ole ilman toista. Kauneinkin tila jää torsoksi, jos valaistusta ei ole mietitty suunnittelun luontevana osana. Uudiskohteissa osallistun tilojen valaistuksen suunnitteluun lähtien kiintovalaisimien valinnasta. Siinä työparinani on sähkösuunnittelija, jonka kanssa yhdessä miettien rakennamme kohdetta parhaiten palvelevan tuotekokonaisuuden. Saneerauskohteissa ja kodeissa kiintovalaistus on usein jo olemassa. Näissä projekteissa hienosäädän valaistuskokonaisuutta sisustusvalaisimien valinnalla, valoa kerrostamalla.

Tilaa sisustuskonsultointi

Konsultointikäynti sisältää kohteessa tapahtuvan neuvonnan ilman kirjallista dokumentointia. Asiakas kirjoittaa itse ylös käynnin aikana syntyvät ideat ja tuote-ehdotukset. Teen konsultointikäyntejä Joensuussa ja sen lähialueella (20 kilometrin säteellä keskustasta). Pitkän matkan käynneille sovimme yhdessä sopivan kulkukorvauksen ennen vierailuani. Ota rohkeasti yhteyttä jos kodissasi on jokin sisustuspulma, joka ei millään meinaa ratketa omin neuvoin. Pari tuntia yhteistä tuumintaa on yllättävän tehokas rutistus, jonka aikana ratkeaa pulma, jos toinenkin!

Konsultaatio noin 2 tuntia, hinta 150 €.